Zoek...
Gary Moore - Blues and Beyond

Gary Moore - Blues and Beyond

Label: BMG rec

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-17 07:00:00 • min lezen

Blues
8

Gary Moore – Blues and Beyond

Hij mag tot de legendarische gitaristen worden gerekend. Gary Moore, overleden in 2011 met een nalatenschap van prachtige rock en bluessongs waar menig iemand nog uit put. De voormalige gitarist van Thin Lizzy ging in de jaren 80 solo en scoorde hits waaronder “Out in the Fields” en het wonderschone “Empty Rooms”. Met het album en de single “Still Got The Blues For You” kreeg hij zijn succes waar hij op hoopte. Gewoon met de blues.

En de blues kende hij maar al te goed. Moore kreeg een motorongeluk en was al gezegend dat hij weer op de buhne kon staan. Maar de druk van alles, gaf hem toch de loop naar de alcohol. Uiteindelijk is Gary Moore in februari 2011 door zijn vrouw op 58 jarige leeftijd dood gevonden tijdens een vakantietrip. Oorzaak; te veel alcohol in het lichaam, een dood dat zijn maatje Phill Lynott in de jaren 80 al overkwam.

Nog steeds komen er mooie album van de Ier uit. Scars, Skid Row, Thin Lizzy of solo outtakes zijn van Moore met zijn Gibson gitaar altijd bijzonder. De passie en vuur voor de blues hoor je uit de gitaar klinken. De zang was voor hem dan ook maar een bijzaak.
Dit is een album met een mooie verzameling, dat zijn bluessound weergeeft. De pre songs van “Still got the Blues” (“Picture of the Moon”) of de heerlijke live opnamen van vele songs. Natuurlijk mag het “Parisienne Walkways” niet ontbreken. Een van de vele juweeltjes van de linkshandige gitarist die met rechts speelde. Dat zegt dan alweer genoeg.

Het album is zowel op 2 cd als 4 cd box als vinyl verkrijgbaar. Bij de box versie vind je nog niet uitgebrachte live songs en een mooi boekwerk.

Blues

Deel via social media: