Zoek...
Gaslight Anthem – The ’59 Sound Sessions (Re issue)

Gaslight Anthem – The ’59 Sound Sessions (Re issue)

Label: Side One Dummy

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-27 07:00:00 • min lezen

Post Punk
7,5

Gaslight Anthem – The ’59 Sound Sessions (Re issue)

In het kader van 10 jarig bestaand van het album The ’59 Sound is het voor the Gaslight Anthems om dit feestje nog eens over te doen. De band met Brian Fallon als brandolie, wist zich in de picture te spelen bij Pinkpop en veroverde vele fans met dit album.


Inmiddels kent Fallon een solo carrière  en is dit postpunk album weer uit de kast gehaald. Hier werd energie gemaakt dat Fallon solo niet meer zo heeft kunnen doen. De man is inmiddels 10 jaar ouder en maakt met zijn singer-songwriters albums nog steeds heerlijke muziek.

Maar dit was andere koek. De drive op ‘High Lonesome’ of ‘Great Expentations’ is heerlijk. Daar waar folk punk en rock met elkaar vermengd worden. Met dit album zijn de songs uit de oude doos gehaald en wat ruwer in de zang. Het titelnummer is nog steeds prachtig, zelfs 10 jaar later. Al denkend dat het nummer in dat tijdsbestek past. Of het nu nog even energierijk overkomt voor iemand die het voor het eerst beluisterd, is even te betwijfelen. Kortom een album met nostalgie en toch nog steeds heerlijk om naar te luisteren.

De band staan vrijdag 27 juli a.s. in 013 te Tilburg

Post Punk

Deel via social media: