Zoek...
Gavin James nieuw album

Gavin James nieuw album

label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-28 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter

Gavin James brengt nieuw album uit

Gavin James brengt vandaag zijn tweede album Only Ticket Home uit. Het album is een ode aan zijn thuisland Ierland en de geliefden die hij moest missen, toen hij de afgelopen drie jaar non-stop aan het touren was.

De singer-songwriter uit Dublin bracht amper drie jaar geleden zijn debuutalbum Bitter Pill uit, met daarop onder andere de monsterhits The Book of Love en Nervous. Sindsdien werd zijn muziek ruim 800 miljoen keer gestreamd, werd Bitter Pill platina in diverse landen en tourde Gavin James over de hele wereld, zowel met zijn eigen stadiontour als support voor Ed Sheeran en Sam Smith.
 
En nu is er zijn tweede album Only Ticket Home. Over het proces van “being away from home and the people you love”. Over de heimwee en het gemis, maar óók over “how amazing it was to be on tour and travel around the world”. Anders dan op Bitter Pill, wilde Gavin op Only Ticket Home geen ballads laten horen, maar juist meer blijmoedige nummers. “It’s very much a record of happy sad songs."
 
Gavin James groeide op in een muzikale familie, als zoon van Dublin’s beroemdste postbode - “I’m not kidding, everyone in the city knows my dad” -. Vanaf zijn 13e trad hij op met zijn gitaar en eigen geschreven rocksongs, en ontdekte hoe hij met zijn stem het ruige Ierse publiek tot bedaren kon brengen. “It was an insane time, and fantastic practice.” In 2013 won hij met zijn eerste single Say Hello een muziekprijs en de EP die hij daarna opnam, was de opmars naar zijn debuutalbum Bitter Pill. The rest is history.

In januari 2019 begint Gavin James aan zijn Only Ticket Home wereldtour. Op 23 februari 2019 staat hij in de AFAS Live in Amsterdam.

Singer-songwriter

Deel via social media: