Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-01-30 07:00:00 • 11 min lezen

Get Well Soon - Love

Get Well Soon - Love Label: Caroline Eindoordeel: 7

Konstantin Gropper bracht acht jaar geleden zijn debuutalbum waar hier drie jaar aan had gewerkt. Het resulteerde dat Wim Wenders hem vroeg voor het schrijven van songs voor een film. De songs zijn vooral elektronisch getint en kent een folkrock tintje. Opvallend is het iele hoge stemgeluid. “It’t A Cataloge” is toch wat monotoon van aard. Terwijl het nummer “Eulogy” dezelfde sfeer kent maar dichter bij de oude new wave van Human League ligt. Hier weet hij de bariton stem wel te vinden.

Inmiddels heeft Konstantin zijn muzikale merknaam omgedoopt in Get Well Soon. De multi instrumentalist mengt zijn muziekstukken met filosofische teksten. Met luistersongs waaronder “It’s An Airlift”, “It’s Painting Money”, “It’s A Mess” en “It’s A Frog” is het toch fijn dat hij zelf aangeeft waar de zoektocht naar toe leidt.

Om de band nu als alternatieve rock act te bestempelen is met dit album een grote vraag. Met het idee om nu een rockband te horen kom je bedrogen uit. De New wave pop wordt hier in een nieuw jasje gegoten en dan ligt het nadruk ook nog op de laidback sound.

Get Well Soon zal 11 april te zien zijn in Paradiso te Amsterdam.

Deel via social media: