Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-04 07:00:00 • 6 min lezen

Ghostpoet - Shedding Skin

Ghostpoet - Shedding Skin Label: PIAS Eindoordeel: 8

De zanger Ghostpoet komt uit Engeland. Hij staat bekend om zijn talk-zangpartijen en die zijn aanstekelijk en melodieus te noemen. het album "Shedding Skin" is een heerlijk album van moderne popmuziek. Het kent een warme uitstraling en swingt waar het nodig is. "X Marks The Spot" is een nummer waarbij je moeilijk bij stil kunt blijven zitten. "Be Right Back" zet je recht op de stoel om de tekst die verteld wordt op te nemen. Het sleept je mee in de muziek en je kunt er moeilijk afstand van doen wanneer je het album eenmaal het opgezet.

Inmiddels is dit album zijn derde. Hiermee neemt hij de oversteek naar het vaste land en hopelijk krijgt hij hier ook voet aan wal. Als support act voor "TV On The Radio" was hij te zien in Paradiso. De hypnotiserende baspartijen van het titelstuk raken het diepste onder je huid terwijl de vrouwelijke achtergrond vocalen je verlichtende factor zijn. De hypnotiserende sfeer van "Yes, I Helped you Pack" en "That Ring" doet er denken aan Massive Attack.

Het is dan ook niet vreemd dat dit een van de meest talentvolle muzikant is voor de hiph hop toekomst. Zeker de moeite waard om er even naar te luisteren.

Deel via social media: