Zoek...
Gilbert O’Sullivan – Gilbert O’Sullivan

Gilbert O’Sullivan – Gilbert O’Sullivan

Salvo Music / BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-22 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Gilbert O’Sullivan – Gilbert O’Sullivan

De singer- songwriter Gilbert O’Sullivan behoort tot de dinosaurussen van dit genre. De Engelsman uit Waterford wist vooral in de jaren 70 hit na hit te scoren. Zo zullen er vele albums te vinden zijn in moeders platenkast, als die er nog een heeft. Het was in die tijd al een populaire man onder het vrouwelijk publiek.


Nu zijn we vele jaren laten en horen we de echte Pianoman wederom achter zijn toetsen de sterren van de hemel zingen.  Love How You Leave Me’ of de ballade ‘Dansette Dream’ passen in de sfeer van zijn hits ‘Alone Again’ en ‘Nothing Rhymed’, dat overigens nog steeds de top 200 haalt.

Ook de uptempo songs ‘What is it About My Girl’ en ‘No Head For Figures Like Yours’ klinken als de jaren 70 in een hedendaags jasje.
Samen met Ethan Johns als producer treed hij in de slipstream mee met Paul McCartney, Neil Diamond en Ray Montagne waar Johns als producer ook voor tekende.

Het album kent prachtige liedjes die een kop en staart kennen en mooie verhalen vertellen zoals een echte singer-songwriter betaamd.

Singer-songwriter

Deel via social media: