Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-06-28 07:00:00 • 9 min lezen

Giorgio Moroder – Deja Vu

Giorgio Moroder – Deja Vu Label: RCA Eindoordeel: 8

Giorgio Moroder was een van de eerste mix dj’s die we kennen. In de jaren 70 zorgde hij voor de producties van soundtracks en producties van voornamelijk disco artiesten waaronder Donna Summer. Tevens hield hij zich bezig met de producties van The Sparks, Freddie Mercury, Human League’s Philip Oakey Berlin etc.

Wanneer hij enkele jaren geleden werkte met Daft Punk, kreeg Moroder weer nieuwe aandacht. Het is voor hem dan ook weer een deja vu met het verleden. Het album bevat voornamelijk nieuwe dance songs die prima mee gaan in deze tijd. En dat voor een 74 jarige man, al zie ik hem nog niet achter een draaitafel op een festival, maar ja dat weet je nooit. Op de cd staan samenwerkingen op met onder andere Kylie Minogue (“Right Here, Right Now”), het aanstekelijke popsong met Mikky Ekko (“Don’t let Go”), Kelis (“Back & Forth”) en een remix cover van Suzanne Vega’s “Toms Diner” met Britney Spears.

Het is een gevarieerd dance album met songs die een kop en een staart kennen in plaats van een doorlopende beat. De herkenbare Morodersound is geheel in een nieuw (Daft Punk) jasje te vinden in het nummer ’74 is the New 24”. Tja als dat geen statement is… Het album is zeker een potentiele Grammy-Award-Nominatie-album 2015.

Deel via social media: