Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-06-15 07:00:00 • 12 min lezen

Glass Animals - Zaba

Glass Animals - Zaba Label: Caroline/ Harvest Eindoordeel: 7,5

Je kent wel die glazen poppetjes in de vorm van een gebouw of een dier. Hoe langer je er naar kijkt en het tegen het licht houdt, krijg je meerdere kleuren te zien. Deze vergelijking kun je een beetje betrekken tot dit album. Hoe vaker je er naar luistert hoor je meer en wordt het album mooier dan de eerste keer.

Deze Glass Animals komen uit Oxford, waar ze donkere elektronica laten sprankelen door de lichte geluiden door de songs te mixen (“Black Mambo”en “Intruxx”). De Brit- elektropop horen we op de single “Pool”, dat wellicht geen aandacht krijgt op Nederlandse bodem. Nee, voor dit soort albums kun je beter in Engeland aan de radio gekluisterd zijn. Hoewel de band een prima concert gaf op het London Calling Festival. Het is hier en daar zweverig en meeslepend met songs als “Walla Walla” en ‘Toes”, terwijl het RnB georiënteerde “Hazey” even als commercieel nummer om de hoek komt kijken.

Het album brengt zeker meer, door het vaker te beluisteren. De dansbare trip hop met de dromerige klanken wanen je al snel in een andere wereld.

Deel via social media: