Zoek...
Glenn Frey and JD Souther – Longbranche/ Pennywhistle

Glenn Frey and JD Souther – Longbranche/ Pennywhistle

Label: Geffen / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-29 07:00:00 • min lezen

Country / Singer-songwriter
8

Glenn Frey and JD Souther – Longbranche/ Pennywhistle

Nu bekend is geworden dat the Eagles komend jaar naar Nederland komt, is het album van de overleden Eagle Glenn Frey met JD Souther opnieuw uitgebracht. Het is inmiddels duidelijk dat de zoon Deacon Frey en country singer – songwriter Vince Gill positie in the Eagles nemen.

Het album komt uit 1969 en is volledig opgepoetst. De songs country klinken weer helder en is voor het eerst op cd (en 180 gr vinyl) uitgebracht. Zo zijn de toen niet bekende muzikanten waaronder Ry Cooder, Larry Knechtel en Jim Gordon op dit album te horen. 
Het was de tijd dat de heren naar Bob Dylan, Hank Williams of Tim Hardin luisterden. De songs zijn dan ook singer- songwriters countrysongs, al hoor de latere sound van de Eagles hier al op plaat.
‘Run Boy Run’, ‘Rebecca’ of het meer stevige ‘Bring Back Funky Woman’ behoren niet tot de hits songs maar zijn heerlijke songs die het nu ook nog prima kunnen doen in de country genre.

Het gaat dan ook meer om de historische waarde om dit album weer tot leven te roepen. Samen met de tour van the Eagles krijgt degene die op het podium het meest gemist zal worden, toch de aandacht die het verdient.

Country / Singer-songwriter

Deel via social media: