Zoek...
Glorious Sons – Young Beauties and Fools

Glorious Sons – Young Beauties and Fools

Label: Earache

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-25 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock

Glorious Sons – Young Beauties and Fools

“I Need to rest my poor heart” is de eerste zin van dit album. Met Young Beauties weten we nu al wie de fool is. De Canadese rockband weet zich in 2014 met het album The Union in Canada in de picture te spelen en nu is het tijd dat de rest van de wereld het ook mag weten.

Het album Young Beauties verscheen in vorig jaar oktober al in USA en Canada, maar nu heeft de Earache hun onder hun hoede genomen voor de Europese markt. De single “Everything is Alright” werd een grote hit en staat nu op de lijsten om hier door te breken. De single is een poprocksong dat voor het grote publiek prima mee kan gaan. Met het aanstekelijke “Josie” weet men een refreintje te maken zodat je Josie niet meer uit je hoofd krijgt.
 
Met de powerballad “Hide My Love” weet de band het meest aanstekelijk nummer te maken. De songs klinken gemakkelijk maar er zitten overal kleine variaties in de instrumenten. Van violen, gitaren en beats die verscheiden zijn ingezet weet men een gevarieerd album te maken.
Voor de vakantie is dit zeker een aanrader om mee te nemen wanneer je lange ritten gaat maken in de auto. En dan hen op de festivals zien om aldaar weer uit je dak te kunnen gaan. En dat allemaal onder het motto van “Godless, Graceless and Young”. Of het rock and roll getinte “My Blood”, het maakt niet uit. Voor een gitaar liefhebber is dit meer dan een goede poprockplaat!

Het maakt je nieuwsgierig om de andere albums te beluisteren! Gewoon doen…

Pop / Rock

Deel via social media: