Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-04-13 07:00:00 • 9 min lezen

Go Go Berlin - New Gold

Go Go Berlin – New Gold Label: Mermaid Records/ Sony Eindoordeel: 8

Uit Denemarken komen best bekende popacts. Naast The Astroids Galaxy Tour, Agnes Obel, Aqua, Saybia en Alphabeat is er nu de rockact Go Go Berlin uit Denemarken die het gaat maken. De heerlijke poprock was de afgelopen jaren al in Nederland te zien. Alsof een jonge Rod Stewart uit 1969 zo overgestapt is naar 2014. Een stem opzet dat een kruising is tussen Chris Robinson (Black Crowes) en Caleb Followill (Kings of Leon). De muziek mag je ook in deze hoek zoeken. Van swingende poprock (“Raise Your Head”) tot stevige meezing brullers (“Do You Hind”).

Op de plaat klinkt het al heerlijk energierijk en dat wordt live nog eens overtroffen. Ze staan op het podium alsof ze er al jaren staan en vol overgaven presenteren ze hun songs. Zeker een aanrader op live te zien. Naast de stem, die een belangrijke plek inneemt, wordt er een goede balans gevonden tussen het rauwe gitaargeluid (ZZ top) met de toetsen op “California Mind” en “Gimmy Your”. Nee, het is zeker niet allemaal nieuw, maar zeker jong en fris. Dit debuut smaakt nu al naar meer.

Live is de band op Hemelvaartsdag op Dauwpop festival te te zien en 10 mei zijn ze te zien in Winston Kingdom te Amsterdam

Deel via social media: