Zoek...
Goat Girl – On All Fours

Goat Girl – On All Fours

Label: Rough Trade

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-01-11 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Goat Girl – On All Fours

De post punkers uit Zuid Londen noemen ze zich. Het past in de lijn van de bevolking van zuid Londen waar vele punk en indie bandjes ooit begonnen. Zo kwam daar Lush vandaan maar ook de rockact Quierboys. Allen oefenen ze in de bunkers onder het spoor en kennen ze elkaar. Een proeftuin van bandjes en Goat Girl is er een van.

De band weet meer te brengen dan punk en met hun aanstekelijke popsongs als ‘Badiba’ en het pakkend instrumentaal ‘Jazz’ zijn songs die je niet snel bij punkers tegen komt. Vandaar dat de indie sound beter bij hen past.
Daarnaast bestaat deze act uit 4 vrouwen, met Lottie Cream als zangeres/ gitarist en zangeres LED als frontvrouw. Opvallend is de bassiste Naima Jelly die op deze plaat mooie loopjes in de songs weet te brengen.


Zo kent het ‘It’s Tea’ een heerlijke drive in het nummer en de meeslepende single Sad Cowboy wordt opgefrist door de keyboards waardoor het extra swingt. Ook weten deze vrouwen de slow popsongs te maken met ‘Anxity Feels’ waarbij de hogere sferen vanuit de muziek voelbaar is.
Een prima plaat voor deze dames!

Indie

Deel via social media: