Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-12-06 07:00:00 • 12 min lezen

Golden Earring - The Hague

Golden Earring – The Hague Label: Universal Eindoordeel: 8

We mogen zeker trots zijn op onze Golden Earring. De band die als langste in dezelfde bezetting speelt en onlangs hun 50 jarig jubileum heeft geviert. Tussen het album “Just Ear rings” en “The Hague” is zoveel gebeurd dat tzt vast in een groot boek te lezen valt. Toch is de band altijd bescheiden geweest. De successen in USA en Europa blijven altijd ergens steken en keert men altijd terug waar men een wereld band is, Nederland.

De band brengt met dit album een eerbetoon aan hun stad Den Haag, hun jubileum en als ode tot de band heeft Marcel de Vre een documentaire gemaakt. Deze is 4 december te zien in de uur van de wolf (youtube momentje). De band viert hun jubileum op 12 december in de Ziggo Dome dat voor de gelegenheid helaas niet naar de Rockstad kan worden verplaatst. Het album met vijf lekkere uptempo nummers is zeker een mooi album. De herkenbare sound van de Earring, daar kun je niet om heen. Inmiddels is Bertus Borgers weer volledig ingelijfd bij de band. De saxsolo in “Did I Make You Up” gaat gepaard met de gitaarsolo van George. En in het openingsnummer “Je Regrette” neemt hij een verbindende positie in door de zware saxofoon tussen de gitaren te wurmen. Het album eindigt met het lekker akoestisch rockende “Come On Home”.

Het is een lekker album waar we gelukkig niet 9 jaar op hoefden te wachten. Over drie jaar nog maar eens een mini album!

Deel via social media: