Zoek...
Goldfrapp na 4 jaar terug met het album "Silver Eye"

Goldfrapp na 4 jaar terug met het album "Silver Eye"

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-04 07:00:00 • 2 min lezen

Avant garde / Dance
7,5

Goldfrapp - Silver Eye

Het Engelse duo Goldfrapp bestaat uit Alison Goldfrapp (synthesizer en vocalen) en Will Gregory (synthesizers). Het is daarbij duidelijk dat het om een elektroband gaat.

Sinds 1999 is het duo al actief in de dance scene en weet door de jaren heen prima met de tijd mee te gaan. Het is de afgelopen jaren even stil geweest rondom deze act. Maar na drie jaar is het dan zover. Een album vol synthpop, “Silver Eye”.

Van laidback electropop als “Tigerman” tot het lekker uptempo openingsnummer “Anymore”, dat overigens de single is.  Samen met de Grammy winnaar John Congleton als producent achter de knoppen en Bobby Krlic (Bjork)  is dit een gelikt droomalbum geworden.
“Faux Suede Drifter” en “Zodiac Black” passen geheel in het plaatje van de droomwereld van de beoogde luisteraar. Het is zwevend en het mooi licht en fragiel stemgeluid van Alison weet men dit tot prachtige liedjes te smeden.


Hoewel de zangpartijen gematigd zijn bij deze songs maar vooral een vertellende functie kent.
Met “Everything is Never Enough” en “Moon In Your Mouth” pakt ze de draad weer op om te gaan zingen. Om uiteindelijk met een soort industrial pop het album te eindigen met “Ocean”

 

Avant garde / Dance

Deel via social media: