Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-17 07:00:00 • 10 min lezen

Gov't Mule - Dub Side Of The Mule

Gov’t Mule – Dub Side Of The Mule Label: Provogue Eindoordeel: 8

Het 20 jarige bestaan van Gov’t Mule mag dan ook niet zomaar voorbijgaan. Inmiddels is er een hele schare fans waar zij hun dank aan betuigen. Dit jaar mag het allemaal gevierd worden. De archievenkast kwam open en de heren doken in het diepe.

Eind vorig jaar verscheen al het coveralbum met nummers van Rolling Stones (zie boven) en dat kreeg in december een vervolg met het wonderschone “Dark Side Of The Mule” (zie elders). Zoals het album al zegt, kun je hier op voor 90 minuten aan Pink Floyd covers vinden. De wijze waarop deze heren dit doen is subliem en van grote kwaliteit.

Samen met John Scofield werd in 1999 in Georgie 2 shows gespeeld. De bedoeling was dat dit live album al uitgebracht zou zijn, maar het overlijden van Woody even na deze show, hield Mule deze banden op de plank. Nu zijn ze dan uiteindelijk toch uitgebracht. Tot slot is daar de ”Dub Of The Mule”. Hoewel het aan een remix album doet denken, gaat het hier meer over de dub in de reggae. Samen met Toots Hibbert van Toots and the Maytals werd dit album opgenomen. Het is een vervolg op “Mighty High” waarbij Mule covers in een reggae jasje wordt gegoten. Michael Franti en Willi Williams namen hier de gastrol als zanger aan.

Met de “Dub” komt er een 2de schijf bij waar de authentieke blues rock weer hoogtij viert. Samen met vrienden en Gregg Allmond . Als derde schijf wordt er ook nog een dvd bij geleverd. Hierop is alles nog eens te zien en in 5.1 surround geluid te beluisteren.

Als dit nog niet genoeg is dan is de band in mei nog live te bewonderen. Altijd weer een verrassing waarmee men nu gaat komen.

Gov’t Mule staat 2 mei Oosterpoort te Groningen 3 mei De Cultuur Boerderij te Zoetermeer

Deel via social media: