Zoek...
Graham Bonnet – Live…. Here Comes the Night

Graham Bonnet – Live…. Here Comes the Night

Label: Frontiers records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-10 07:00:00 • min lezen

Rock
7

Graham Bonnet - Live

De Engelse rockzanger Graham Bonnet behoort tot een van de beste rockzangers die er rond lopen. De afgelopen jaren is Bonnet vooral ingevlogen als gast zanger, bracht matige albums, maar heeft in het verleden mooie rocksongs op zijn naam gezet.

Zijn krachtige powerful stem  was te horen op Rainbow’s hits “Since You Been Gone” en “All Night Long”, Michael Schenker Group’s album Assault Attack en De band Alcatrazz.
De laatste band had gitaarvirtuozen Yngwie Malmsteen en Steve Vai in de gelederen. Met “God Blessed Video” en het album Disturbing the Piece  wist hij met deze band een ondergewaardeerd top album te produceren.


Als gastzanger verscheen Bonnet op talloze albums. Soms als zanger van een song maar meestal werd er een compleet album met hem gemaakt. Bands als Blackthorne, (met Bob Kulick, Frank Banali, Jimmy Waldo en Chuck Wricht), Force field projecten (met Whitsnake gitaristen Mick Moody en Bernie Marsden, Jan Akkerman, Cozy Powell) of Impelitteri (met Chris Impelitteri, Dave Spitz en  Stet Howland) zijn wel superacts te noemen.


Met dit Live album komt zijn hele oeuvre voorbij en staan de bekende songs er allemaal op. Een genot voor de rockliefhebber die al enige jaren mee gaat. Maar wellicht trekt die daarna het origineel opgenomen studio versie uit de kast.

 

Rock

Deel via social media: