Zoek...
Green River – Rehab Doll/ Dry As A Bone

Green River – Rehab Doll/ Dry As A Bone

Label: Subpop

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-07 07:00:00 • min lezen

Grunge / Post Punk
7,5

Green River – Rehab Doll/ Dry As A Bone

Een van de voorlopers van de Grunge sound uit Seattle is Green River. En misschien is het hier allemaal wel mee begonnen. Seattle was een broedplaats van jonge muzikanten die tegen de hair-dude bands waren en wilden de punksound weer op het podium.


Daar waar Soundgarden al een positie innam was de andere band Green River. Deze band was vooral melodieuzer en in het postpunksound klonk de melodieuze rocksound, waar men zich eigenlijk tegen wil verzetten. De titelsongs zijn al heerlijke post punkrock te noemen. Uiteindelijk bleek dat deze band de punk en rocksound intern ook niet echt op een lijn kon krijgen. De band stopt in 1988 en splitste zich in Mudhoney en Jeff Ament en Stone Gossard gingen verder als Mother Love Bone, dat uiteindelijk de rocksound van Pearl Jam werd.

De albums Rehab Doll en Dry As A Bone zijn dan ook reissues. Als bonus zijn er de demo tracks aan de albums toegevoegd. Hier hoor je de ruwe versies, die met de 8 track zeker niet gek klinken. Hoewel de songs nog in een zoekende fase zitten, zijn de songs nagenoeg klaar. Aangevuld met ‘Queen Bitch’ en ‘10.000 Things’ dat het debuutalbum niet heeft gehaald.
Dry As A Bone is de Ep en voorloper van het debuutalbum, dat op vinyl inmiddels veel waard is.

Inmiddels is de EP een volledig album geworden met allerlei outtakes en verloren songs van de eerste ep’s. Zo is het allemaal wel bewaard gebleven en past het bij de muzikale geschiedenis van de grunge.

Grunge / Post Punk

Deel via social media: