Zoek...
Gregory Porter – Nat King Cole and Me

Gregory Porter – Nat King Cole and Me

Label: Blue Note / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-29 07:00:00 • min lezen

Jazz
8

Gregory Porter – Nat King Cole and Me

De Amerikaanse zanger Gregory Porter wist met zijn recente albums een Grammy te winnen voor de Best Jazz zanger van deze tijd. Nu weet hij zijn held Nat King Cole te eren. Dit doet de man erg goed en schaart hij zich bij de grote theater zangers.

Nat King Cole was een van de beste zangers uit de jaren 40-50. Uiteindelijk stierf hij in 1965 aan longkanker. Naast het musiceren, waren de zanger in die tijd veelvuldig op het witte doek te zien en als acteur, met liedjes, had men een goede afzetmarkt. Wanneer het trio van Nat King Cole tekent bij Capitol records wordt er zoveel winst gemaakt  dat de maatschappij een kantoor laat bouwen dat tot de dag van vandaag een trekpleister is voor touristen. De Capitol Building in Los Angeles prijkt nog steeds boven vele gebouwen uit.
Met songs als “Miss Otis Regrets”, “When Love Was King”, Nature Boy” en “LOVE” zijn veel muzikanten geïnspireerd en zo ging het ook bij Porter. Samen met Vince Mendoza zijn de arrangementen opgemaakt en  is het een album voor intense liedjes en uitbarstingen van het orkest te horen. Veel dimensie in alle songs en prachtig gezongen.
  
Als bonus wordt op de deluxe versie 4 songs bijgeperst waaronder het The Chirstmas Song.

 

Gregory Porter komt volgend jaar naar Nederland en speelt met het Metropole Orkest op
19 en 20 maart Carre  te Amsterdam

Jazz

Deel via social media: