Zoek...
Greta van Fleet – Anthem of the Peaceful Army Label: Lava / Republic

Greta van Fleet – Anthem of the Peaceful Army Label: Lava / Republic

Label: Lava/ Republic

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-13 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Greta van Fleet – Anthem of the Peaceful Army

Bij de eerste klanken van ‘Age of Man’ en het album denk je dat het nieuwe van Jon Anderson of Yes in de speler zit. Dan wordt al snel het idee dat Robert Plant met Led Zeppelin een reünie heeft gevormd. Uiteindelijk weten we dat er een nieuwe rockact zich aan het grote front voegt. De Amerikaanse Greta van Fleet weet met dit album een heerlijk nostalgisch jaren 70 album in de huidige tijd te maken.

Het kwartet bestaat uit de tweelingbroers Josh (zang) en Jake Kiszka (gitaar) en hun broertje Sam (bas/ toetsen). Danny Wagner is gevonden om de band met drums te ondersteunen. Het debuutalbum ‘From the Fire’ was al een prettige verrassing, maar dit album is zeker de moeite waard voor iedereen die een hart heeft voor gitaar en rock muziek.
Wanneer ‘The Cold Wind’ en  ‘When the Curtain Falls’ door de speakers klinkt, is het alsof de stevige rocksongs van Led Zeppelin een opleving hebben gekregen. Het iets rustiger ‘Watchin Over’ en het mooie  ‘Your the One’ krijgt al meer een eigen melodieuzere sound. De melodic rock en grooves krijgen meer de overhand en met  ‘Lover Leaver’ wordt het tempo opgeschroefd, zonder dat het vervelend wordt. De band weet met dit album een classic te maken. Hierdoor wordt het een uitdaging voor een vervolg album.
Wie nog eens wil nagenieten van de show van 013 is er goed nieuws!

Greta van Fleet is in Nederland op
27 februari Afas Live te Amsterdam

Rock

Deel via social media: