Zoek...
Greyhounds – Primates

Greyhounds – Primates

Label: Nine Miles rec. / Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-07-10 07:00:00 • min lezen

70's sound / Pop
8

Greyhounds – Primates

Het Amerikaanse duo Greyhounds weet al wat jaren de Texaanse blues te brengen. Anthony Farrell (keyboards en zang) en Andrew Tube (gtr) zijn dit keer met Steve Berlin de studio ingedoken. De multi instrumentalist en producer van o.a. Los Lobos weet de heren zo in het gareel te krijgen dat ze hiermee hun beste album presenteren.

De klanken zijn vanaf het begin heerlijk en helder. ‘Tune In’ is dan ook een prima nummer om het album mee te beginnen en het publiek voor zich te winnen. De mix van fusion pop en folkblues maakt deze muziek speciaal. Het is pakkend en swingend en de sound van Los Lobos hoor je in de songs van bijvoorbeeld ‘Stay Here Tonight’.  De swingende kant van het duo horen we in ‘People in the Park’ dat wat 70’s disco aandoet. Net als het meer funky ‘Nobody’s Judging’ dat ook een sfeer kent uit het verleden, maar in de huidige tijd prima meegaat.


Het opvallende western achtige ‘Omoni’  sluit het album. Een album dat gevarieerd is en prettig is om naar te luisteren, waar je ook bent. De songs gaan soms wat aan je voorbij, al is het zeker niet hinderlijk.  Verrassend album!

 

70's sound / Pop

Deel via social media: