Zoek...
Gruff Rhys – Babelsberg

Gruff Rhys – Babelsberg

Label: Rough Trade

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-13 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop
8

Gruff Rhys – Babelsberg

De voormalige zanger van Super Furry Animals weet mijn zijn solo activiteiten meer onder de aandacht te komen dan met de band. Het is dan ook niet duidelijk of de man uit Wales er nu voor kiest om het solo pad te kiezen. Hoe dan ook, hij maakt met Babelsberg alweer zijn vijfde solo album

Het is eentje die er mag zijn. De donkere zangstem is vooral ingetogen te noemen, maar erg behoudend stijlvol. Het album is melodieuzer dan alle vorige albums. Het begint met ‘Frontier Man’ al vrolijk alsof hij er zin in heeft en de grens zoekt naar een commerciële inslag. Zijn songs zouden eerder in het alternatieve circuit belanden en daar wil uit. Het succes kan behaald worden met het vrolijke ‘The Club’ dat als potentiele hit betiteld kan worden. De mooie melodielijnen en de strijkers doen het goed op dit nummer. ‘Oh Deary’ zou zo van een oude Elvis Costello album kunnen komen. Alle facetten komen in Take That Call bij elkaar. Een catchy melodie, aanstekelijk gitaarriffje en vullende strijkers begeleiden de woorden en zanglijnen dat ze goed uit de verf komen.

Rhys weet zich met dit album voor mij te overtreffen. Het is gelukkig ook niet zo dat hij alleen maar een commerciële richting in wordt gestuurd maar dat hij een mix hiervan en de alternatieve club sound weet te bewerkstelligen. Niet te vergeten is de prachtig getekende hoes en poster inlay.

Indie / Pop

Deel via social media: