Zoek...
Gruppo Sportivo – Great!

Gruppo Sportivo – Great!

Label: Redline Music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-05 07:00:00 • min lezen

Pop
8,5

Gruppo Sportivo – Great!

Eind vorig jaar verscheen er een serie compilatie albums onder de naam The Golden Years of Dutch Pop Music. Gruppo Sportivo was een van de acts die in aanmerking kwam om onder die vlag weer in de schijnwerpers te keren. Terecht, Gruppo Sportivo was eind jaren 70 een toonaangevende popact dat internationaal doorbrak.

‘Back to 78’ met de hits ‘Disco Really Made It’, Tokyo’ en ‘Bleep Bleep Song’ behoort tot een van classic albums van Nederlandse bodem. Daarna ging het morrelen en rommelen. Het boegbeeld van de band Hans VandenBurg verscheen in de videos van Golden Earring  en schreef ‘Groovin’ met Herman Brood. De achtergrond zangeressen the Bombita’s verschenen als zangeressen bij Herman Brood en de band verloor het compas.
VandeBurg weet niet van stil zitten en blijft muziek maken onder zijn eigen naam en Dierenpark. Eind jaren 80 verscheen er van Gruppo Sportivo het meesterstuk  ‘Sucker of the Century’, al is dat uiteindelijk aan velen voorbij gegaan.

Na het album Dig It Yourself uit 2015 is er nu weer een album met de volledige bezetting; Great! En dat is het ook! De Bombita’s bijten de spits af met ‘Cockroach’ dat weer heel vertrouwd Sportivo klinkt. De humor en samenzang en swingende sound. Van ‘Chick and Song’, ‘Tub for Two’ of de zadelpijn van ‘Saddle Pain’, hoe Hollandser kun je het nog krijgen.
Met de single ‘Normal Song’ wordt het rockend nummer als promosong gekozen, maar het album heeft ontzettend veel meer te bieden. Het album kent al vele heerlijke songs, maar aan het eind staan nog twee juweeltjes ‘Someone Real’ en het prachtige ‘Over The Hill. Het is poppy maar o zo heerlijk in de compositie en vorm.

Het album swingt en live kunnen deze songs van Gruppo Sportivo prima gevlochten worden in een setlist met oude songs. Dan gaat we terug back into 78 en heeft ieder weer een heerlijke avond.

Pop

Deel via social media: