Zoek...
Gun – Favorite Pleasures

Gun – Favorite Pleasures

Label: Caroline Records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-27 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Gun – Favorite Pleasures

De band GUN uit het Schotse Glasgow brak door in de jaren 90 met een cover van Cameo’s “Word Up”. De ruwe rocksound van een glad popliedje verraste de wereld en de band van Dante Gizzi werd als meest getalenteerde act genoemd. Inmiddels zijn we al wat jaren verder en is “Favourite Pleasures” het zevende album. Knallend hits hebben we van hen niet meer gehoord waardoor het eerder een album band is geworden.

Toch zijn de songs nog steeds heerlijk te noemen. “Here’s Where I Am” en het titelstuk zijn heerlijke poprock songs. Melodieus en energiek. Van bluesrockend naar straight rocksongs als “Take Me Down”, “SIlent Lovers” en “Black Heart”. Het brengt wellicht niet wat nieuws, maar het is heerlijk om naar te luisteren. Een echte festivalact  met passende songs. Het hoogtepunt is het nummer “Without You In My Life” dat een heerlijke drive kent. Wanneer de band het afsluit met een piano ballad “The Boy Who Fooled the World”, is het een voldaan gevoel. Dat zegt meer dat het album daarmee klopt en dat het een reis is geweest naar een bestemming waarmee iedereen vrede mee heeft.
Het is duidelijk dat GUN nog steeds een prima album af kan leveren en klaar is op het podium weer energiek te lijf te gaan.

 

Rock

Deel via social media: