Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-02-07 07:00:00 • 12 min lezen

Guster - Evermotion

Guster - Evermotion Label: Netwerk/munichrecords Eindoordeel: 8

De band Guster is niet een nieuw bandje dat een album maakt. De indie rockers lopen inmiddels 23 jaar mee. Als winnaar van een bandjes contest begon de band in 1991. Hun zoete zang melodieën combineren ze met de jaren 90 pop, waar later bands als Coldplay furore mee maakten.

Nu is deze stijl meer geaccepteerd en doorgaans populair binnen de muziekwereld. Na zes albums laten Adam Gardner, Ryan Miller en Brian Rosenworcel weer van zich horen. Het album "Evermotion" kent nog steeds de zoete zang op "Long Night" en "Endlessly". De jaren 90 sound is weer optimaal te vinden met "Simple Machine" en "Expectations". De keyboards klanken die worden gebruikt zijn gelijk aan die van 20 jaar terug. Nu worden ze gecombineerd met baslijnen en percussie die meer in de huidige tijd horen. De akoestische zijn met Gangway nog te horen, al zijn ze over het algemeen ingeruild voor een elektrische (slide)gitaar.

Het is een heerlijk pop album dat prima mee kan gaan in de lijn van Coldplay, dat men met het "Kid Dreams" nog even bevestigd. Een mooie doorstart van deze band Guster en de moeite waard om even hier de tijd voor te nemen.

Deel via social media: