Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR
2016-06-28 07:00:00 • 8 min lezen

Haagse artiesten goed vertegenwoordigd op Night at The Park en Parkpop

Parkpop is al jaren een festival van groot formaat, zo groot dat het het op een na grootste gratis festival is van Europa. Tegelijkertijd is het ook echt een feest voor de Hagenaar en Hagenees. Haagse artiesten worden er vaak geprogrammeerd en terecht, want nog steeds brengt Den Haag artiesten naar voren die het nationaal erg goed doen. Denk aan Anouk, Kane en Di-rect.

Di-rect staat op de vooravond van Parkpop, het betaalde festival Night At The Park. Deze avond staat in het teken van artiesten die iedereen al jaren kent, met nostalgische gevoelens naar luistert en zeker (nog) een keer live willen zien. Maar er is altijd ruimte voor de Haagse artiest om het publiek op te warmen. Vorig jaar Splendid, nu Di-rect. Vlammen met een retestrakke show en tijd inruimen om nieuwe nummers te spelen van de aankomende EP.

Ook op Parkpop zelf barst het van het Haagse talent, waarvan een aantal artiesten al doorgebroken. Denk aan de in Den Haag geboren Jett Rebel en de Haagse rapgroep De Kraaien. Zij mogen dan ook op een van de twee hoofdpodia optreden. Een show van De Kraaien staat garant voor veel entertainment. Naast de schaarsgeklede dames en de altijd crowd opzwepende sidekicks zijn er ook verassingen gepland: Rinus Gerritsen (Golden Earring) speelt een nummer mee, Jack Sparrow komt rappen en even later doet zelfs Charley Lownoise mee.

Daarnaast is er echter ook nog een Haags Podium. Hier staan de wat kleinere acts, maar tegelijkertijd zit hier ook aanstormend talent tussen. Bijvoorbeeld Dr. Meraki als kerverse winnaar van de Road to Parkpop. AAPNOOTMIES kwam in de halve finale terecht van de Grote Prijs van Nederland 2015. De Haagse HipHop-formatie SFB timmert aan de weg met behulp van het label TopNotch. Ook waren zij onderdeel van het populaire project New Wave (Popprijs 2015 winnaar). Emmaly Brown kwam in de finale van The Voice of Holland.

Als de artiesten het je al niet vertellen, dan doet Bommetje het wel. De Nachburgemeester van Den Haag komt aanscheuren op een groen-gele geleende scooter en draagt een groen-geel hoedje. Een hoedje die iedereen voor 2,- euro kan aanschaffen. Het wordt zelfs nog mooier als backstage wethouder Karsten Klein de Parkpop groen-gele sneakers aantrekt. Ook deze zijn vandaag te koop en er worden die dag meerdere paartjes gesignaleerd.

Wie naar Parkpop gaat ontkomt er niet aan, je wordt meegezogen in een echt Haags feestje! 

Deel via social media: