Zoek...
Hajk - Hajk

Hajk - Hajk

Ja Janse Plateproduksjon

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-22 07:00:00 • 2 min lezen

Pop
-

Hajk - Hajk

Het debuut album van de Noorse band Hajk is vooral luchtig te noemen. Het gaat goed met de Noorse invasie van bandjes. Over het algemeen zijn de albums dromerig of erg stevig qua muziekstijl. Ditmaal gaat het om een pop act.

Hajk is vooral een mix van pop met meervoudige vocalen en muzikaal ligt het dicht bij de indie sfeer. Het is soms even stevig tussen alle popdeuntjes door zoals dit weergegeven is in “Common Sense” en “Flowerdust”. Het kwetsbare stemgeluid van zangeres Sigrid Aase is op “Medicine”, “My Enemy” en “Magazine” mooi weergegeven. Met de passende muzikale sfeer van dromerigheid en lichte electropop, krijgt ze de ondersteuning van zanger Preben Anderson die als een vocale schaduw Sigrid volgt.


Met het uptempo nummer “Best Friend” worden de popdeuntjes weer vol op uit de kast gehaald. Hoewel het allemaal fris en vrolijk klinkt, is het aan het eind van het album wat gematigd en voelt dat het in herhaling valt. Het is daarom wat vlak in zijn totaliteit. Maar de band kent zeker een potentieel om een grote hit te scoren en volledig in Europa door te breken. 

Pop

Deel via social media: