Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-03-31 07:00:00 • 4 min lezen

Hans Chew - Life & Love

Hans Chew – Life & Love Label: At the Helm Records Eindoordeel: 7

Het is het tweede album van de singer- songwriter uit New York. Het debuutalbum “Tennesee & Other Sories” kende een typische singer songwriters sfeer. Het album werd in Engeland uitgeroepen tot een van de top albums van 2010. Met dit album heeft Hans Chew een keus gemaakt naar de richting waar hij naar toe wil. De country met een vleugje rock and roll en boogie woogie.

Op dit album staat de piano meer centraal dan op het debuut album.” Mercy” klinkt als de rock and roll versie van Lynyrd Skynyrd “Sweet Home Alabama” en het piano nummer “Goodnight” geeft Hans zijn boogie sound. Maar dat zijn de uitschieters. Het album is voornamelijk een populair country album waar de grenzen worden opgezocht om aansluiting te vinden bij andere muziekstijlen.

Met “Tom Hughes Town” en “Chango” komen zelfverzekerd over. “The Wedding Song” is een pop ballade dat minder zelfverzekerd over komt dan de rest van het album. Zeker muzikaal zijn de nummers beter dan zijn vocalen, die bij “The Supplanter’s Song” te wensen overlaat. Al is het in het geheel van het experimentele nummer niet storend. De pianist van de band D.Charles Speer & the Helix brengt met dit album een cliche. Dat het eerste album beter is dan de opvolger. Jammer omdat het debuut zeer veelbelovend was.

Deel via social media: