Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-12-21 07:00:00 • 9 min lezen

Harem Scarem - Live At The Phoenix (cd/dvd)

Harem Scarem – Live at the Phoenix Label: Frontiers Eindoordeel: 8

De Canadese band Harem Scarem weten binnen de rock een vast plek te veroveren. Het recente album “Thirteen” werd als meer dan goed bevonden. Naar aanleiding van deze tour is er nu een liveregistratie op cd en dvd. Hier laat de band horen en zien dat ze boven het gros uitsteken. De lekker afwisselende gitaarriffs op “Hard to Live” en nieuwe nummer “Garden of Eden”, “All I Need” en “Midnight Hours” smeden de songs tot een afwisselend album vol songs met variatie.

Zo laat de band zien dat de oudere songs door de jaren ontwikkelen en nieuwe songs feilloos in deze rockshow passen. Het is een album met 20 songs van allerlei albums die men in de afgelopen 25 jaar op de markt heeft gebracht. Na de breakup in 2007 bleek vijf jaar later dat de heren ging kriebelen bij de heren en het podium werd weer opgezocht.

Inmiddels is de zanger Harry Hess even op solotour geweest maar sloot weer bij de band aan toen in 2013 het album “Thirteen” werd opgenomen. Door de wisselvallige albums uit het verleden en het stoppen en herenigen van de band krijgt de band niet wat het verdiend. De band mag gerust gerekend worden tot een van de betere rockacts die er op dit moment nog bestaan. Een support met een grote act a la Bon Jovi zou hier misschien een verandering in kunnen brengen.

Dit is in ieder geval een album om deze band beter te leren kennen en uiteindelijk te omarmen.

Deel via social media: