Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-06 07:00:00 • 9 min lezen

Harteveld - Haat Liefde

Harteveld - Haat / Liefde Label: eigen Eindoordeel: 7,5

Alles voor de kunst! Bij Marcel Harteveld gaat het allemaal voor de klein kunst. Door middel van de donaties vanuit een crowdfunding is het gelukt om nu het album Haat / Liefde op de markt te brengen.

Een album vol prachtige liedjes over liefde, hartstocht, leven en dood. De poetische teksten van o.a. “Zwart Licht” worden afgewisseld met het luchtig nanana van “Ik Kom Eraan”. Deze luchtigheid wordt overschaduwd door een zwarte tekst over iemand die zijn overleden vrouw achterna wil gaan. Het is de beeldspraak die in de liedjes zit en deze tegenstellingen in de liedjes geeft de titel Haat – Liefde aan. Mooi gevonden en de nummers zijn stuk voor stuk verhalen waarbij je blijft luisteren. Goed gelukte kleinkunst zonder dat het verveelt of in herhaling valt. Soms rustige songs als “Over” dan weer uptempo songs als “Tweesprong”. Het is ook niet echt te vergelijken met andere acts. Het kent qua liedjes iets van Acda & de Munnik, maar ook heeft het soms iets van Stef Bos. Soms met een vette gitaar (Alles Gaat Voorbij) dan weer licht akoestisch (Broers).

De Amsterdamse cabaretier werkte met Harm Edens aan het programma “On Air” en was veelvuldig te zien als het vaste gezicht van het sterke spul van Fisherman Friends. In het theater is Marcel te zien in de voorstellingen van de Gebroeders Fretz. Al heeft Marcel meegedaan met “de beste singer songwriter 2”, heeft hij dat niet nodig.

Het is een mooi album geworden, dat het grote publiek nu wel mag horen.

Deel via social media: