Zoek...
Hartman – Goud

Hartman – Goud

Label: eigen beheer

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-16 07:00:00 • min lezen

8

Hartman – Goud

Het mag dan wel een van de meest verrassende Nederlandstalige albums zijn. Harm Timmerman weet met Edwin van der Burgt en Kai Liebrand een plaat te maken die vooral doet denken aan Doe Maar 2020. De Nederpop van de jaren 80 hoor je optimaal op deze plaat terug.

Met een prima openingsnummer ‘Het Kan Ook De Liefde Zijn’ wordt de Nederpop met danssausje op ‘Hertenbreker’ met Henny Vrienten de luisteraar voorgeschoteld. Het is dan ook direct een mindfuck dingetje dat je dan ook niet meer van het pseudo Doe Maar los komt. ‘Iedereen Rent Mij Voorbij’ past dan ook voor de opgetogen frontman, die zelf energiek genoeg is om iedereen te snel af te zijn. Zo is hij al een crowdfunding gestart om een gouden plaat te maken. Deze in inmiddels geslaagd afgesloten.
Het zit wel goed met deze band en hun acties. Lowlands, Paaspop en Concert at Sea heeft de band al aangedaan. ‘Ik Zit Hier Goed’ zal het motto zijn na dat ze met Stephanie Struik ‘Nao Hoes’ (en Daniel Lohues op gitaar) gegaan zijn. Het is dan ook een prima Nederlandstalig album waar de nadruk ligt op de balans tussen de muziek en tekst. Geen spraakwaterval of hoeveel woorden kan ik in een zit van een liedje proppen muziek, maar gewoon lekker in balans zodat iedereen mee kan zingen en ook begrijpt wat men zingt. Zelfs een ‘Cursus Russisch’ is te doen.

Prima plaat en deze act, dat beloofd wat voor de toekomst!

https://hartman.band/

Deel via social media: