Zoek...
Moderne Klassiek van Hauschka

Moderne Klassiek van Hauschka

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-05 07:00:00 • 2 min lezen

Electronic / Klassiek
7

Hauschka - What If

Bij het horen van de naam Hauschka, doet het je al snel denken aan de cosmetica dokter uit Oostenrijk. Maar hier gaat het om de muziek dat de crème de la crème is van de electro klassieke sound. Het gaat hier om de pianist die de Golden Globe won voor zijn originaliteit

Het gaat hierbij om de man Vilker Bertelmann die samen met Torsten Mauss ook electronische muziek produceert en diverse side projecten kent. Maar onder de naam Hauschka weet hij met “What If” zijn 14de album uit te brengen. Ditmaal geen soundtrack, maar zeker met filmische klanken.

Van stil en rustige songs als Mu Kids Live On Mars tot het hypnotiserend geluidenspel van “Constant Grownt Fails”.  Experimentele elektrosound dat meeslepend kan zijn is het handelsmerk van Hauschka. Met “I Need Exile” en “I Can’t Express My Deep Love”  betoverd hij de kamer tot een kleurrijk geheel dat een modern klassiek en melancholisch geheel wordt. Voor Hauschka is dit het meest toegankelijk album en een stap voor de luisteraar om een brug te slaan tussen electro en klassiek.

Electronic / Klassiek

Deel via social media: