Zoek...
Het Zesde Metaal- Skepsels

Het Zesde Metaal- Skepsels

Label: Unday

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-12-03 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Het Zesde Metaal- Skepsels

Het Zesde Metaal bestaat inmiddels bijna 15 jaar en met Skepsels weet Wannes Cappelle met zijn band het vijfde album te brengen. De band heeft inmiddels een goede reputatie in België. Dat is niet vreemd omdat de liedjes prachtig zijn. Calais was hun 4de album en bleek de doorbraak voor deze band. Vele zalen hebben ze mogen bespelen en Rock Werchter werd aangedaan.

De songs van het album zijn weer prachtige luisterpop songs met een verhaal. De verhalen geschreven alsof het dicht bij jezelf komt en daardoor raakt het je. Zoals het verhaal om eens het roer omgooien in ‘Ander Mens’ of de ‘Stempels’ die op je zijn geplakt en waar je niet vanaf komt. Het zijn de mooie verhalen waar iedereen een beeld bij kan brengen. De prachtige taal brengt ‘Da Besta Nie’, ‘Tid van Ton’ en ‘Reden Genoeg’.
Het is niet te vergelijken met Clouseau of Raymond van t Groenewoud. Het Zesde Metaal past eerder in de lijn van Boudewijn de Groot en Frank Boeijen met een vleugje van Rowwen Heze. Maar dan op zijn Vlaams. Mooie verhalen en prachtige liedjes, waar je naar luistert, geniet en dan meezingt. Al zouden de mensen in het zuiden hier het meest dichtbij kunnen komen. Zoals het intieme ‘A Je Mie Mist’.

Prima album en zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken.

Pop

Deel via social media: