Zoek...
Belgisch Trots

Belgisch Trots

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-09 07:00:00 • 2 min lezen

Nederlands / Pop
7,5

Het ZesdeMetaal - Calais

Het gaat hierbij niet om het zesde zintuig maar het Zesde Metaal van Belgie. Sinds 2005 weet Wannes Cappelle prachtige verhalen in het Vlaams op plaat te zetten. Inmiddels is het Calais het vierde album en opvolger van het zeer populaire Ploegsteert uit 2012. Met dit album veroverde men de harten van de Belgische bevolking.

Bij het luisteren van het openingsnummer Liefde wordt het direct duidelijk. De poëtische teksten in het mooi Vlaams is voor de Nederlanders erg charmant. Ook al zingt Cappelle de meest vreselijke dingen in “Naar De Wuppe”, “Paradis” en “Monsters”, het blijft voor de Nederlanders een zacht en lief klinken. Maar de teksten gaan over de scheiding en wat er gedeeld  moet worden, of dat er geliefd en gescheiden wordt of over de zoektocht naar veiligheid. Het zijn prachtige teksten met Vlaamse uitingen waar Nederlanders misschien eens de wenkbrauwen van op liften.


Maar ook over maatschappelijke zaken als  “de Vrede” en “Calais” wordt er op een poëtische wijze gesproken. Het is dan ook niet vreemd dat Het Zesde Metaal de harten steelt met hun realistische songs en zal het komende festivalseizoen veelvuldig op de podia staan. Waaronder Rock Werchter, Dranouter, en Lokerse Feesten in België.


Nederlands / Pop

Deel via social media: