Zoek...
Hinds – I Don’t Run

Hinds – I Don’t Run

Label: Lucky Numbers / NEWS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-14 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie
7

Hinds – I Don’t Run

Na het succesvol debuut Leave Me Alone van de Spaanse ladies is Hinds nu terug met een titel waarin ze zich bekoren dat ze niet meer weglopen en kunnen ze met meerderen leven.


Met Gordon Raphael (Strokes) en Shawen Everett (John Legend, Alabama Shakes en The War On Drugs) producers weten ze een mooi indie album te maken.

Het vrouwelijke kwartet weet ergens een sound te maken tussen de indie en popsound waar de producers naadloos bij aan kunnen sluiten. Het is dan ook direct te horen. The Club en Soberland  kent een ruw en alternatieve sound. Goed om er even power aan te geven om vervolgens met een rustige popsound van ‘Linda’ een andere sfeer te creëren.
Het wordt wat rommelig gezellig met “New For You” maar dat past bij deze meiden. Het brengt een gezellige sfeer van nonchalant en onbevangen. Van de gezellige gitaarrifjes voor bij het kampvuur bij ‘Echoing My Name’ tot de kinderlijke intro van ‘Tester’. Het is allemaal laagdrempelig en grappig, terwijl het wel aantrekkelijke garage pop liedjes blijven.

Hinds weet hiermee een prima vervolg op hun debuut album af te leveren.

Hinds is te zien op
25 april Bitterzoet te Amsterdam

Alternative / Indie

Deel via social media: