Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-01-11 07:00:00 • 10 min lezen

Hinds - Leave Me Alone

Hinds - Leave Me Alone Label: Lucky Numbers Eindoordeel: 7

De meidenband Hinds werd poste hun songs op Soundcloud en Ana Garcia Perrote en Carlotta Cosials hadden niet voormogelijk gehouden dat er zoveel positieve reactie op kwam. Het Spaanse kwartet laten met hun debuutalbum “Leave Me Alone” de perfecte imperfecte grungy popsongs horen. Inmiddels zijn door hun singles “Bamboo” en “Trippy Gum”, Hinds door de NME als een van de meest getalenteerde acts te nomineerd. Afgelopen jaar stond de band al op Eurosonic wat toen een van de opvallende acts was.

De grungy poprock met een punksausje brengt met “Castigadas”, “Garden” en “Easy” de oude begin jaren 80 sound terug. De “Solar Gap” is al een pauzedeuntje dat zo uit een oeroude western a la “Once Upon A Time In The West” kan komen. Misschien iets voor Tarantino’s nieuwe film.

Het geeft aan dat de uptempo garage rock songs worden afgewisseld met een momentje van rust. Al blijft het allemaal erg klinken als een schoolbandje die de kans krijgt om hun aanstekelijke songs ten gehore te brengen. “Chili Town” en “Warts” behoren niet tot de hoogstandjes van dit album. Maar het totaal geeft wel het talent van deze jeugdige band weer. In de toekomst wellicht meer…

Deel via social media: