Zoek...
Hiss Golden Messenger – Quietly Blowing It

Hiss Golden Messenger – Quietly Blowing It

Label: Merge / konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-06-21 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Hiss Golden Messenger – Quietly Blowing It

Wanneer de Amerikaanse singer-songwriters Mike Taylor en Schott Hirsch hun krachten samenvoegen krijgen we de indie band His Golden Messenger. In 2016 bracht Scott Hirsch solo zijn album uit en werd het duo een alleenstaande. Maar solo weet MC Taylor toch ook prachtige platen te maken waaronder het Terms of Surrender uit 2019.

Met het album Terms of Surrender vervolgt Taylor de singer-songwriters weg die hij heeft ingeslagen.  Het adembenemende Quetly Blowing It weet hij een prachitg gevoelig nummer op plaat te zetten. Al kent het album veel gitaar liedje die doen denken aan een vernieuwde Bob Dylan.’ The Great Mystefier’, ‘Hardlytown’ en ‘Mighty Dollar’ zijn songs die aan de meester doet denken, al weet Taylor ook weer een eigen luchtige sound hier aan toe te voegen. Vooral de stem en de lichte popsound als in ‘Sanctuary’ en ‘Way Back in the Way Back’, maakt de muziek van Hiss Golden Messenger aantrekkelijk. Wanneer je naar ‘Painted Houses’ luistert of ‘If Will If We Let It’.

Het album is dan in zijn geheel ook een heerlijk ontspannen album, dat voor de een als muzak kan worden betiteld en voor de ander heerlijk is om bij weg te dromen.
Nu op de online diensten en zal 25 juni op lp en cd verschijnen.

Singer-songwriter

Deel via social media: