Zoek...
Hockey Dad – Brain Candy

Hockey Dad – Brain Candy

Label: Kanin, Farmer and the Owl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-08-03 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
8

Hockey Dad – Brain Candy

Het Australisch duo Zach stepenson en Billy Fleming uit het plaatsje Windang hebben White Stripes voor ogen gehad voordat ze als duo muziek zijn gaan maken.
Met z’n tweeën weten ze de dums gitaar en zang energiek weet te geven.Het album kent een typische surfrock indie sound dat vooral Australische acts echt onder controle hebben. Het is pakkend en vrolijk. Het geeft energie en het zijn liedjes met een kop en een staart. We hoeven dan ook geen uitgesponnen songs verwachten . Van het openingsnummer ‘In This State’ naar het pakkende popliedje ‘Milk in the Sun’ zijn we amper 10 minuten verder. Het is inmiddels hun derde album en de opvolger van het succesvolle ‘Blend Inn’.
De songs ‘Goodbye’ en ‘Itch’ zijn dan ook prima pakkende songs die in je hoofd blijven hangen. Potentiele hitjes dus, maar het album weet vooral een afwisselend geluid te brengen terwijl het zeker een in de sound geheel is. Het doet wat denken aan Stereophonics waar de gitaar ook centraal staat. Soms is het allemaal wat hetzelfde in de klankkleur al zijn de snellere songs ‘Nestle Down’ en ‘Tell Me What You Want’  even pakkend als de mellow van ‘Keg’. Aan de intro’s wordt nog gewerkt, ieder songs begint nu nog met het aanslaan van een akkoord …

 

Pop / Rock

Deel via social media: