Zoek...
Label: Cold Green / Mascot

Label: Cold Green / Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-06-13 07:00:00 • min lezen

Americana / Blues / Folk
7,5

Hollis Brown – Ozone Park

De folk poprock van de Amerikaanse band Hollis Brown bestaat inmiddels 10 jaar. De band leent zijn naam aan een song van Bob Dylan en weet inmiddels hun eigen muziek te maken en hiermee door te breken. Het album Ozone Park is dan ook een ontspannen album.

Vanaf de eerste klanken van ‘Blood From A Stone’ klinkt het ontspannen en lekker relaxt. Het gaat dan ook het hele album door met het titelnummer en het aanstekelijke ‘The Way She Does It’ als de meest opvallende songs. Het is een album dat past in het beeld dat je door US rijdt en kilometers aflegt in een prachtig kaal landschap. Met dit album als enige spreekbuis het je een heerlijke tijd. De wereld van de Americana op ten top.

Anderzijds is het een vlak album dat geen uitspattingen kent. ‘Strubborn Man’ of het stevige ‘Bad Mistakes’ zijn dan erg verschillend in de sound, maar eigenlijk ook weer meer van hetzelfde in de sfeer. Maar zeker de moeite waard voor in de auto waardoor je na heerlijke ‘Go For It’ het album gewoon weer vanaf het begin laat beginnen.

Americana / Blues / Folk

Deel via social media: