Zoek...
Holly Miranda – Mutual Horse

Holly Miranda – Mutual Horse

Label: Dangerbird rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-05 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Holly Miranda – Mutual Horse

De Amerikaanse singer-songwriter weet met haar lach al haar publiek te betoveren. Ze speelt diverse instrumenten en mag gerust een multi-instrumentalist genoemd worden.

Holly weet met een heerlijke drive in de songs een grote diversiteit aan popsongs op het album te brengen. Of er nu een viool in het liedje verwerkt moet worden (‘Golden Spiral’) of een spannend piano/ keyboards (‘On the Radio’ en ‘To Be Loved’), ze kan het allemaal.
Ze weet je direct al te pakken met een catchy singers-songwriters liedje “Wherever You Are”. Door gebruik te maken van diverse beats is het een gevarieerd album.
Wanneer de echte multi instrumentalist Kyp Malone en My Brightest Diamond zangeres Shara Nova  als gasten aanschuiven, weet ze die goed en functioneel in te zetten dat de songs ‘ExQuisite’ en ‘Mr Fongs’ de nodige meerwaarde kennen door de instrumenten en de verfrissende donkere zangpartij. Het breekt het album wel. Door een andere klankkleur in het geheel te gebruiken wordt het duidelijk dat de zang een constante factor is waar Holly zelf het minste mee doet.

Haar kracht ligt vooral bij de composities. Haar zang is wat te veel van hetzelfde en mist de kracht van verandering. Misschien goed om te overdenken om een album met alleen gast zangers te maken??

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: