Zoek...
Howart – Howart

Howart – Howart

Label: Tinyroom Rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-11 07:00:00 • min lezen

Indie / Psychedelia
7

Howart – Howart

Howart is het muzikale debuut van kunstenares Anneke Nieuwdorp. Het is een mini album waarbij Anneke de weg beschrijft van het jong zijn naar het volwassen leven. Dit combineert ze met de schilderkunst en experimentele muziek.

Het album is gemaakt in de periode van 2011 tot 2016. Samen met de muzikanten Dave Mollen, Gino Miniutti en Stefan Breuer weet ze een dromerig album te maken. ‘Dreams’ introduceert haar dromen die nog moeten komen en met ‘Adore’ en ‘Focus’ wordt de spannende weg afgelegd. Dit hoor je terug in de spannende drum sessie dat begeleid wordt door de samenzang alsof de zwevende engelen je de weg wijzen. Van de meer swingsound van ‘Market’ tot het einde van het album met ‘Draw’ is het vooral de drums die bepalend is voor het geheel van het album. Hierdoor krijg je soms even het idee wie nu wie begeleid.
Het is de psychedelische sound en de lichte zangpartijen dat het album zweverig maken. Niet dat de songs allemaal een kop en een staart hebben, maar meer dat alles in elkaar over gaat. Over 5 jaar horen we hoe het Anneke verder is vergaan.

Indie / Psychedelia

Deel via social media: