Zoek...
Hozier – Nina Cried Power

Hozier – Nina Cried Power

Label: Island/ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-10 07:00:00 • min lezen

Gospel / Indie / Pop / Soul
8

Hozier – Nina Cried Power

De Ierse singer-songwriter Andrew Hozier weet met een mini album uit te komen. De EP Nina Cried Power kent vier nieuwe tracks en het klinkt verrassend of niet, weer heerlijk! Hozier debuteerde met het titelloze album en zag ‘Take Me To Church’ tot een multi platina schijf en vele prijzen gaan.

Met het openingsnummer en titeltrack weet Hozier een aanstekelijke soul op plaat te zetten dat niemand kan ontgaan. Samen met Mavis Staples weet hij de volle gospelsoul in dit nummer te brengen. Daar doet Booker T Jones met zijn orgelsound nog even een schepje bovenop.
‘Nina Cried Power’ ademt het rauwe en energieke gevoel van protest en sociaal activisme. In de track benoemt Hozier een paar iconische artiesten, activisten en voorstanders van de mensenrechtenbeweging wiens boodschap, activisme en kunst hebben bijgedragen aan verandering door middel van protest. Zo komen onder anderen Joni Mitchell, John Lennon, James Brown, Nina Simone (naar wie de track is vernoemd) en Mavis Staples op ‘Nina Cried Power’ voorbij. Staples, meervoudig Grammy winnares en oprichter van de invloedrijke gospel, soul en R&B formatie The Staples Singers, leende speciaal voor deze gelegenheid haar vocalen uit voor het nummer.

De andere drie nummers weet Hozier dit op eigen kracht te produceren. Ook hier hoor je de sound van soul en spanning weer. ‘Moment of Silence’ is pakkend en met een steelgitaar wordt het album met ‘Shrikes’ intiem en mooi afgesloten

Gospel / Indie / Pop / Soul

Deel via social media: