Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-06-07 07:00:00 • 6 min lezen

Hugo Race & The True Spirit – The Spirit

Hugo Race & The True Spirit – The Spirit Label: Glitterhouse records Eindoordeel: 8

De Australische wereld van de muziek levert veel goede live artisten op. Reden hiervoor is dat het ver van de ‘westerse” wereld ligt en dat het hierdoor duur wordt om op die continenten te kunnen spelen. Dus moet het lonend zijn en daarmee wordt het kaf van het koren gescheiden.

Hugo Race brengt met dit album het eerste album sinds zeven jaar uit in Europa. De heerlijk diepe stem dat doet denken aan een jonge Leonard Cohen die de popmuziek kleur gaat geven. Het album kent een heerlijk ontspannen sfeer waar de single “Elevate My Love” heeft een heerlijke drive kent, dat zeker bij de traveling zomer periode past. “The Information”doet al denken aan de uptempo songs van Tom Waits met een popvleugje. Net als “Sleepwalker” is het spannend en meeslepend. Het wordt bijna een sfeer dat je het album niet eens meer durft af te zetten. De man kan zo door de speakers komen om het zelfhandig weer in je audioset te starten.”Heaven or Die” geeft al de keuze aan van het wat je kan overkomen. Dan nemen we het hemelse liedje maar.

Het album is een prachtig album om de dag mee af te sluiten met “Bring Me Wine” onder een heldere hemel vol sterren, een knetterende gevuld vuurkorfje en een spooky maan. Durf van de voorgelegde paden af te wijken en probeer dit album vol spirit. Mooi!

Deel via social media: