Zoek...
Ian Gillan - Ian Gillan and the Javelins

Ian Gillan - Ian Gillan and the Javelins

Label: EarMusic

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-31 07:00:00 • min lezen

Rock 'n Roll
7,5

Ian Gillan – Ian Gillan & the Javelins

De zanger Ian Gillan is vooral bekend als zanger van de rockact Deep Purple. Voordat de man uit Middlesex hier aan begon zong hij al de sterren van de hemel. Zoals iedere zanger, begon hij ook in met zijn vrienden een bandje. We noteren 1962, toen de rock and roll van Elvis hoogtij viert en de bandjes is UK ontpopten tot nozems.Met de covers weten the Javelins zich in de kijker te spelen en hierdoor valt Gillan zijn zangstijl op. Na drie jaar verlaat hij de band en schuift van band naar band totdat hij in 1969 aansluit bij Deep Purple. Omdat Gillan breedt zangbereik kent wordt hij uitgenodigd om het Jesus Christ Superstar album in te zingen en daarvan weten we nu hoe dit is afgelopen. Het succes is daar en de musicalsound weet Gillan in de rock te verwerken. Child in Time is tot op de dag van vandaag nog steeds een klassieker te noemen.
Nu Deep Purple een afgerond verhaal is geworden, gaat Gillan terug in de tijd en komt terecht bij de songs van weleer en de covers dat hij met the Javelins speelde.

De  nostalgie en puurheid van de songs zijn tijdloos, zeker wanneer Gillan ze zingt. Ray Charles, the Drifters, Chuck Berry en Buddy Holly, de songs komen allemaal op dit album voorbij. Rock and roll in zijn pure vorm met ‘High School Confidential’, ‘Save the Last Dance For Me’ en ‘It’s So Easy’. Het doet je grootouders doen stralen en voor je het weet staan ze weer te swingen.
Het album is meer dan alleen een eerbetoon aan de helden van Gillan, Je gaat terug in de tijd en met deze versie zijn de songs weer fris en soms mooier dan het origineel!

Rock 'n Roll

Deel via social media: