Zoek...
Mooi Tribute album voor Mose Allison

Mooi Tribute album voor Mose Allison

Label : Fat Possom Records

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-12-02 07:00:00 • 3 min lezen

Blues / Jazz / Singer-songwriter
8

If You’re Going To The City: A Tribute To Mose Allison - Various Artists

Met If You’re Going To The City: A Tribute To Mose Allison wordt de muzikale erfenis van Mose Allison nog eens een keer benadrukt. De beroemde Amerikaanse singer/songwriter en pianist die vooral binnen de Blues en Jazz een grootheid is kent een ongelofelijke muzikale nalatenschap. Op initiatief van zijn dochter en producer Don Heffington is er nu een prachtige collectie van songs van Allison, uitgevoerd door muzikale vrienden.

Een grote naam in de Amerikaanse muziekwereld
Allison werd in 1927 geboren in de Mississippi Delta en groeide op met muziek van Louis Armstrong, Duke Ellington en andere grootheden. Hij leerde trompet en piano spelen en groeide uit tot een meer dan gewaardeerde en gerespecteerde muzikant en singer/songwriter. Hij werkte samen met namen als Stan Getz, Gerry Mulligan en gaandeweg ontwikkelde hij zijn eigen stijl binnen de Blues en Jazz. Op If You’re Going To The City horen we bijdragen van grote namen die werk van de in 2016 overleden Allison uitvoeren.

Indrukwekkende line-up
Zo horen we Chrissie Hynde de heerlijke Blues ballad ‘Stop This World’ zingen, is het Jackson Browne die ‘If You Live’ zingt en Ben Harper en Charlie Musselwhite horen we bij hun uitvoering van ‘Nightclub’. Mooi is de live-uitvoering van ‘Everybody’s Crying Mercy’ door Bonnie Raitt en er is ook een live-uitvoering van ‘Parchman Farm’ te horen, dit keer in de uitvoering van Richard Thomspon. Meest bijzondere naam op dit eerbetoon is misschien wel Iggy Pop met zijn uitvoering van ‘If You’re Going to the City’, waarbij hij overigens nog best dicht bij het origineel blijft. Ook ‘Monsters Of The Id’, waar we naast Elvis Costello de dochter van Mose, Amy Allison, horen is bijzonder.

Eindoordeel
Voor de liefhebbers van Mose Allison is deze uitgave een must-have. Maat het gaat verder dan dat want dit album met een aantal onbekende pareltjes is voor alle muziekliefhebbers een aanrader. Veel luisterplezier!

Blues / Jazz / Singer-songwriter

Deel via social media: