Zoek...
Iggy Pop – Free

Iggy Pop – Free

Label: Caroline rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-09-06 07:00:00 • min lezen

Indie / Jazz / Pop
8,5

Iggy Pop – Free

De man behoort inmiddels tot de dino’s van de rockmuziek, maar vol energie staat hij nog steeds op het podium en brengt met grote regelmaat een album uit. Nu de samenwerking met de heren van Queen of the Stone Age achter de rug is, gaan we een andere richting op.

Iggy Pop is niet bang om een koers te wijzigen. Zijn sound blijft herkenbaar en David Vowie is hem daarvoor altijd dankbaar voor geweest. Samen brachten ze een tijd in Berlijn door en maakte hier de mooiste albums. Nu is het tijd voor de jazz in de songs te vlechten. De trompet van Leron Thomas komt veelvuldig op dit album terug. Gezien de man de songs voor dit album heeft geschreven is dit ook niet vreemd. De jazz muzikant uit New York is geïnspireerd door Bowie, Miles Davis en Zappa en heeft sinds 2000 zijn eigen status binnen de jazz opgebouwd.

De songs als ‘Page’, ‘Free’ en ‘Dirty Sanchez’ zijn jazz georiënteerd en de storytelling song ‘We Are the People’ van Lou Reed weet Pop reed weer laten klinken. Het gaat om de boodschap en dat weet de man nu prachtig te vertolken. Met de baslijn van ‘James Bond’ en ’Solalli’ zijn dit de opvallend goede songs die je in het begin van het album tegenkomt. Zij nemen je mee in een wereld van luisteren naar verhalen, gezet op bijpassende muziek.

Indie / Jazz / Pop

Deel via social media: