Zoek...
Imagine Dragons - Evolve

Imagine Dragons - Evolve

Label: Interscope records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-02 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Imagine Dragons – Evolve

Het derde album van de Amerikaanse poprockact Imagine Dragons weet de weg naar het grote publiek hopelijk wel te vinden. De single “Demons” van het debuut album Night Visions werd een hit waardoor de band kon doorbreken. Al is een echte doorbraak er nooit geweest. Hopelijk lukt het nu met de single “Whatever it Takes”, waarin de logica wordt uitgelegd en het allemaal op zijn beloop moet laten.

Evolve is in zijn geheel een heerlijk album met een moderne popsound. De tweede single “Thunder” heeft zijn werk gedaan en werd door Europa al een goede hit. De heren hebben goed naar Coldplay geluisterd. Met een iets meer rock soundje is “Walking the Wire” opgenomen en met “I’ll Make it Up to You” horen we Coldplay maar dan met Dan Reynolds als zanger met een ruw randje in zijn stem. Met volle overtuiging zingt hij de nummers en zijn “Rise”, “Start Over” en “Mouth of River” heerlijke popsongs. Het album eindigt als een kaarsje dat langzaam uitgaat met “Dancing In The Dark”.

Gelukkig is er met de deluxe versie nog 3 songs waardoor het album niet te rustig eindigt. Levitate had zo op een Coldplay kunnen staan en een remix van “Believer” door Kaskade brengt het album tot een goed einde.

Pop

Deel via social media: