Zoek...
Imagine Dragons - Origins

Imagine Dragons - Origins

Label: Interscope/ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-10 07:00:00 • min lezen

Dance / Indie / Pop / Rock
8

Imagine Dragons - Origins

De band uit Las Vegas wist vijf jaar geleden door te breken met het album Night Visions. Het album Evolve uit 2017 werd wereldwijd een groot succes waardoor de verwachtingen voor dit album hoog zijn. En eerlijk is eerlijk, ze weten de kwaliteit hoog te houden en is dit album wederom een juweeltje!

De indie rockers weten de sound te verschuiven naar een meer popsound met een vleugje dance. Door dat men meer gebruikt maakt van de zanglijnen en de muziek ondergeschikt te laten fungeren krijgt de tekst en zangmelodie meer de ruimte. Het openingsnummer Natural komt daardoor direct binnen en het opvolgende ‘Boomerang’  weet dit vast te houden totdat de beats en muzieksongs ‘Machine’ en ‘Cool Out’ beginnen.  Met je broer als advocaat weet Dan Reynolds oprecht te zeggen dat hij een ‘Bad Liar’ is. Of het nu tegenover zij vrouw is of een ander. Mooi gegeven is dat hij wel eerlijk is en dat brengt een mooi liedje met zich mee. De West-Coast sound horen we in het akoestische folkpop nummer West Coast. Waardoor het album even breekt en een intiem tintje krijgt. Dat is even anders dan de elektrobeats van ‘Digital’. De diversiteit van het album is groot, al is het wel een geheel.

Met Origins weet Imagine Dragons een prachtige opvolger te brengen die naadloos aansluit op het hun succesvol Evolve albums.
Het album kent een special edition uitvoering met maar liefst 4 nieuwe songs.

Dance / Indie / Pop / Rock

Deel via social media: