Zoek...
Imarhan – Temet

Imarhan – Temet

Imarhan – Temet

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-05 07:00:00 • min lezen

Alternative / Pop
8

Imarhan – Temet

Dat er in Algerije goede muziek wordt gemaakt weten we al een lange tijd. De koning van de Rai Khaled wist in de jaren 90 een brug te slaan tussen de Afrikaanse rai- muziek en de westerse pop. Inmiddels is er een nieuwe generatie die de westerse pop en de Afrikaanse pop weet te verenigen.


Imarhan weet de opzwepende songs ’Tamuodre’ of het ‘Ehad Wa Dagh’ tot een swingend geheel te maken waar men in de westerse wereld jaloers op zijn. Het is ook niet zo vreemd meer. Inmiddels zijn de werelden een stuk dichter bij elkaar gekomen. De Franse kolonie geeft de artiesten een luchtbrug naar Parijs om hier hun albums te promoten. Met succes en we zijn er meer dan blij mee!

Imarhan heeft de funk, dance en rock in diverse songs waaronder ‘Alwa’ en  ‘Mahugh‘ verwerkt. Afrikaanse drums met snerpende gitaren of heerlijke funk licks. Herkenbare gitaar lijntjes die herhaaldelijk terug keren. Doordat hij de productie in eigen hand heeft gehouden, weet hij de juiste stijl te benaderen. Hier is hij dan ook meer dan positief in geslaagd.!
Verrassend lekker album!

Alternative / Pop

Deel via social media: