Zoek...
In Tall Buildings – Akinetic

In Tall Buildings – Akinetic

Label: Western Vinyl/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-20 07:00:00 • min lezen

Avant garde / Pop
7,5

In Tall Buildings – Akinetic

De Amerikaanse zanger en multi- instrumentalist Erik Hall was al betrokken als producer bij de albums van Justin Walter en Lean Year. Toch koos hij voor zijn eigen album een andere producer. Brian Deck van Iron & Wine neemt de stoel achter de knoppen in. Met succes, want samen sta je sterker en dat is hier goed terug te horen.

De getalenteerde Erik Hall weet de songs onder de naam In Tall Building op vinyl te zetten. Het is vanaf het begin ‘Beginning To Fade’  al duidelijk dat het een aanstekelijk album wordt. Gedreven door de kunde als multi instrumentalist is er veel in eigen handbereik. De elektropop is vooral smooth te noemen. De drive om voor Akinetic tot een popalbum te brengen is groot. Terwijl het titelnummer het meest afwijkt zijn songs als ‘Long Way Down’  en ‘Overconscious’ prima en mainstream genoeg om aan te sluiten bij de popsound.
Met de ‘Siren song’ en ‘Curtain’ krijgt zijn creativiteit waar meer input om wat uit de mainstream sound te springen. De jaren 90  elektropop komt meer om de hoek kijken en wordt vermengd met de huidige elektronica.

Mooi album zoals de jaren new wave sound hedendaags klinkt.

Avant garde / Pop

Deel via social media: