Zoek...
In This Moment – Mother

In This Moment – Mother

Label: Roadrunner/ Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-04-01 07:00:00 • min lezen

hard rock / Metal
8

In This Moment – Mother

De Amerikaanse metal act van Maria Brink en Chis Howart werd 15 jaar geleden opgericht. Met Mother komt de band tot hun zevende album en zit dit album weer vol goed gevulde metal.

Het album borduurt voort op wat we van de band kennen. Met een aandig intro van the Beginning vloeit dit door in een stevige versie van Steve Miller ‘Fly Like An Eagle’. Het onderscheidt de band dan ook van andere rockacts dat men een combinatie maakt van covers en eigen songs op een album. En allen in een eigen stijl waardoor de andere covers ‘Into Dust’ van Mazzy Star en een wat voor de hand liggend ‘We Will Rock You’ van Queen (met Lzzy Hale (Halestorm) en Taylor Momson (Gossip Girl) toch een ander tintje krijgen.

Toch weet de band met het pakkende ‘Legacy’ en een mooi titelstuk dat uit hun tenen komt, zelf prima songs de produceren. Met ‘Born in Flames’,  ‘God Is She’ en ‘Holy Man’ duikt de band even met drie songs in de hoek van religie, maar met het theatraal pianostuk ‘Into Dust’ weet de band dit album mooi af te sluiten.

Zeker de moeite waard voor de rock/metal liefhebbers!

hard rock / Metal

Deel via social media: